Intretinerea tamplariei termoizolante din PVC/AL

Utilizarea ferestrelor
Pentru inchiderea / deschiderea ferestrei manerul se pozitioneaza vertical in jos respectiv pe orizontala.
Ferestre cu deschidere dubla (rotobasculanta)

La inchiderea ferestrei manerul se pozitioneaza vertical in jos la deschiderea batanta manerul se pozitioneaza pe directie orizontala iar pentru deschiderea oscilanta manerul se pozitioneaza vertical in sus.

ATENTIE! Nu se face trecerea directa a manerului din pozitia oscilanta in pozitie batanta, cand fereastra este deschisa; nu se agata nimic de manerul ferestrei (mai ales cand este folosista una din deschideri)

Ferestre cu deschiderea normala (roto sau oscilanta)
La inchiderea ferestrei manerul se pozitioneaza pe directie orizontala iar pentru deschiderea ferestrei manerul se pozitioneaza vertical in jos.
Intretinerea ferestrelor:
Dupa montajul ferestrelor si finisarea zidariei trebuie indepartata folia de protectie de pe suprafata profilelor. Avand in vedere uzura normala in timp in urma folosintei, se recomanda ca ferestrele sa fie verificate periodic. Orice defectiune trebuie remediata imediat, prin interventia unui specialist.
Pentru evitarea defectiunilor ferestrei:
  • - nu se agata obiecte de maner(canat);
  • - nu se forteaza deschiderea canatului, mai ales in cazul ferestrelor rotobasculante;
  • - nu se introduc obiecte intre rama si canat;
Mai terebuie tinut seama si de urmatoarele pericole:
  • - strivire intre rama si canat;
  • - cadere prin fereastra deschisa ;
  • - lovire de catre canatul miscat de curentii de aer.
Mecanismul de functionare al ferestrelor
Pentru o buna functionare a feroneriei este recomandat ca cel putin o data pe an sa se efectueze o operatiune de gresare a tuturor pieselor mobile si punctelor de inchidere.

Curatarea profilelor se va face cu apa si detergenti obisnuiti, nu se vor utiliza niciodata pentru curatarea profilelor substante abrazive sau pe baza de solventi (diluant, benzina)

Dupa cel putin 24 ore de la realizarea montajului, se va tencui marginea peretelui cu mortar dar nu inainte de a se asigura protejarea completa a tamplariei. Folia protectoare de pe profile se va indeparta dupa ultima operatiune de montaj.