Recomandari pentru achizitia de ferestre - termopan / low-E

Multi beneficiari achizitioneaza orb tamplaria astfel ei se intreaba abia dupa ce au cumparat ferestrele moderne daca au ales tamplaria potrivita si au obtinut raportul optim calitate/pret.

In multe situatii, datorita problemelor care apar ulterior in exploatare, majoritatea clientilor ajung sa regrete faptul ca nu s-au informat temeinic inainte de a efectua investitia.

De regula, multi au solicitat informatii doar despre pretul ferestrelor, neglijand aspectele legate de tip, calitate, montaj si intretinere in exploatare pentru profile, feronerie, geam, garnituri etc.

In ultimii ani, au aparut companii care activeaza pe piata tamplariei, oferte de ferestre si usi fiind tot mai diversa. Beneficiarul are la dispozitie o multitudine de tipologii de ferestre, la preturi competitive, insa exista riscul major al unei alegeri nepotrivite, cu consecinta pe termen lung.

Tendinta dominanta a pietei o reprezinta achizitia de ferestre dupa "cel mai bun pret pe metrul patrat" si de aceea trebuie procedat cu mult discernamant. Unii producatori de tamplarie exploateaza aceasta preferinta prin `mijloace` specifice : reducerea numarului de deschideri, feronerie cu anduranta scazuta, sisteme depasite tehnic si moral, profile fara bariera termica, lipsa armaturii la profilele din PVC, geam termoizolant de slaba calitate, numarul redus de ancore de montaj, lipsa garantiei de buna executie etc.

Sfaturile noastre:

  • Evaluati ofertele mai multor firme pentru a hotari care este cea mai avantajoasa din punct de vedere al raportului calitate-pret dar si din perspectiva recomadarilor acestora pentru ca de multe ori anumite firme se bazeaza pe lipsa de cunostinta a clientului si si exploateaza acest aspect;
  • Incercati sa stabiliti punctele de interes ale investitiei dvs. si apoi cereti oferte de la mai multe firme ca sa puteti face comparatie;
  • NU ezitati sa intrebati daca aveti nelamuriri asupra anumitor detalii tehnice;
  • NU INTOTDEAUNA CE ESTE IEFTIN ESTE SI BUN! O tamplarie ieftina poate ascunde lucruri care vor face ca mai devreme sau mai tarziu sa duca la neindeplinirea atributiilor pentru care a-ti cumparat respectiva tamplarie;
  • Cereti referinte de la alti clienti ai firmei respective;
  • Verificati daca firma aleasa de Dvs. detine Agrement Tehnic pentru produsele pe care vi le furnizeaza;
  • Asigurati-va ca beneficiati de garantie si solicitati instructiunile de utilizare si de intretinere a tamplariei. Cereti informatii despre condens, o problema de actualitate , astfel incat Dvs. sa cunoasteti atat calitatile tamplariei PVC , precum si obligatiile producatorului si ale utilizatorului pentru evitarea aparitiei fenomenului de condens.

ATENTIE!

Greseala cumparatorului de tamplarie termoizolanta cel mai des intalnita este aceea a achizitiei pe baza pretului pe metru patrat tamplarie.

Unii vanzatori speculeaza acest lucru fapt usor observabil in anunturile de mica publicitate. Cel mai frecvent, pretul afisat este pe metru patrat la ochiuri fixe (ferestre fixe) si nici asa nu putem sa stim exact deoarece pretul pentru un ochi fix de 1000mm pe 1000mm este mai mic decat pretul pentru un ochi fix de 500mm pe 2000mm si amandoua ferestrele au aceeasi suprafata de un metru petrat.(dar perimetrul ferestrei in acet caz este diferit si implicit cantitatea de material.

In acest caz ce sa mai vorbim de diferentele intre un ochi fix, roto sau rotobasculant unde feroneria ce intra in costuri si profilele sunt in cazul unor dimensiuni si modele de ferestre de doua pana la peste trei ori mai mari.

In concluzie putem compara preturi in urma unei calculatii precise pe sistemul pe care-l doriti si forma lui. Cine va spune pretul pe metru patrat va minte.